Punainen valo ja hiusten kasvu

Punaisen valon on tutkitusti todistettu tuovan avun kaljuuntumiseen sekä tehostavan hiusten luonnollista kasvua. 

Miten hiukset kasvavat?

Jokaisen hiukset kasvavat kolmessa vaiheessa:

Anageenivaihe, jolloin hiukset kasvavat
Katageenivaihe, jolloin hiuksen kasvu pysähtyy
Telogeenivaihe, jolloin hius ei kasva tai putoa, vaan lepää.
Eksogeenivaihe, jolloin hius on levossa mutta irtoaa helposti. 

Hiuksien irtoaminen on normaalia ja keskivertopäivänä menetämme n. 80-100 hiusta. Hiustenlähtö on kuitenkin ongelmallista, mikäli hiuksia irtoaa päivittäin enemmän kuin 100 ja hiukset siirtyvät eksogeenivaiheeseen liian nopeasti. 

Miten punaisen valon tiedetään auttavan hiustenlähtöön?

Monien tutkimusten mukaan punavalohoito auttaa tehostamaan hiusten kasvua alueilla jossa hiukset ovat ohentumassa tai kaljuuntumassa. (Linkkejä tutkimuksiin blogin lopussa)

Tutkimukset osoittavat, että miehet sekä naiset jotka kärsivät hiustenlähdöstä tai ohenemisesta saivat apua hiusten kasvun aktivointiin. Tutkimuksissa henkilöillä jotka altistettiin punavalohoidolle oli nähtävissä selkeää nousua hiusten kasvun nopeudessa sekä hiusten määrässä hoidettavalla alueella. 

Miten punavalohoito toimii?

  • Punainen valo vaikuttaa solun mitokondrioiden energiantuotantoon, jotka vaikuttavat myös hiusten follikkeleiden toimintaan.  
  • Punavalohoito pitkittää hiuksen anageenivaihetta, joka on hiusten kasvun häiriöissä hidastunut. Tämän lisäksi punaisen valon on todettu aktivoivan anageenivaihetta jopa silloin, kun kasvuketju on jo siirtynyt lepovaiheeseen.

Punavalohoidon tulokset hiusten kasvuun on nähtävissä n. 12 - 30 viikon säännöllisen käytön jälkeen. Suositeltu käyttöaika on n. 10 minuuttia per päivä.

 

Tutkimuksia: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30569416/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3944668/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26690359/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29227728/