Punavalo ja akne

Punavalo aknen hoidossa

Punavaloa käytetään hoitomuotona useisiin eri kehon tulehduksellisiin sairauksiin. Useimmiten kuulee puhuttavan punavalohoidoista ihonhoidon muotona - eikä syyttä! Punavalohoitoa käytetään aknen hoidon lisäksi muun muassa ruusufinnien ja pienten haavojen hoitoon sekä ihon pienten ryppyjen ja ikääntymisen merkkien hoidossa. 

Punavalohoidon aikana hoidettava kehonosa altistetaan tietyille valon aaltopituuksille, joista punainen valo on tunnettu olevan vähiten haitallinen iholle. Punavalohoidon aikana ihoa ei altisteta UV säteilylle tai muille haitallisille aaltopituuksille.

Punaisen valon avulla voidaan tehostaa verenkiertoa ja kantaa iholle ravintoaineita, tehostaa kollageenin tuotantoa ja lisätä ihon kimmoisuutta.  Valohoito on luonnollinen keino hoitaa ihoa, sillä se lisää kehon kykyä korjata sen kudoksia.

Punaisen valon aallonpituus on 660nm ja infrapunan 850nm. Toisin kuin muut valon aallonpituudet, punavalo läpäisee ihon toimien sitä kautta solutasolla tuoden mukanaan lukuisia terveysvaikutuksia. 

Punaisen valon läpäistessä ihon, sen matka jatkuu solujen mitokondrioihin. Mitokondriot ovat kehon energiatehtaita, niiden tehtävä on tuottaa energiaa ravintoaineista ja hapesta, jonka kehomme vastaanottaa. Ne tuottavat ATP:tä (adenosiinitrifosfaattia) jota keho tarvitsee mm. lihassupistuksen eri vaiheissa. 

Punavalo toimii siis melkein kuin suuri annos B12 vitamiinia, joka auttaa kehon soluja toimimaan optimaalisesti pidempään. Tämän ansiosta solusi auttavat esimerkiksi korjaamaan vaurioitunutta kudosta ja hoitamaan ihoa - tehden punavalosta tehokkaan hoidon aknen aiheuttamaan tulehdustilaan sekä ihon vaurioihin.  

Kuinka usein punavaloa aknen hoitoon?

Tyypillisesti suosittelemme punavalohoidon aloittamista 3-5 sessional viikossa, noin 10 - 15 minuuttia kerrallaan. Hoitoa kannattaa jatkaa vähintään kuukausi tulosten saavuttamiseksi. 1-4 kuukauden hoidon jälkeen, riippuen tuloksista, voidaan hoitokertojen määrää vähentää hiljalleen. Punavalohoidosta on kuitenkin apua moneen muuhun vaivaan sekä yleisen terveyden hoitoon joten hoitoja kannattaa jatkaa jopa tulosten saavuttamisen jälkeen.