Punavaloa hiustenlähtöön

Miten punavalo vaikuttaa hiustenlähdön ennaltaehkäisyyn ja hoitoon?


Hiustenlähtö voi olla ahdistava kokemus monille, mikä vaikuttaa itsetuntoon ja itseluottamukseen. Hiustenlähtöön on olemassa monia hoitokeinoja jotka lupaavat tuloksia lääkkeiden tai seerumeiden avulla, jos kuitenkin etsit luontaisempaa lähestymistapaa voi punavalo olla ratkaisu juuri sinulle.

Punavalohoito (Low level laser therapy, LLLT) altistaa päänahan matalan tason punavalon aallonpituuksille. Tämä luontainen hoito auttaa aktivoimaan hiustenkasvua ja tukemaan päänahan terveyttä ilman erillisiä lääkkeitä tai leikkaushoitoja. 

1. Aktivoi solujen uusiutumista

Punavalo tehostaa solujen toimintaa, joka tukee karvatupen uusiutumista hiusten kasvuvaiheessa auttaen hiusta siirtymään anageenivaiheeseen, eli kasvuvaiheeseen. 

2. Tehostaa päänahan verenkiertoa

Tärkeä osa hiustenkasvua on riittävä päänahan verenkierto. Jos päänahan verenkierto on heikkoa, ei hius saa riittävää määrää happea, energiaa ja ravinteita. Punavalo ja infrapunan valo tehostaa verenkiertoa edistäen terveiden ja paksujen hiusten kasvua. 

3. Madaltaa tulehdusta ja lievittää ärtynyttä päänahkaa

Päänahan tulehdus on yleinen syy hiustenlähtöön. Epäpuhtaan päänahan bakteerit voivat aiheuttaa tulehduksellisia tiloja, jotka edistävät hiustenlähtöä. Punavalolla on tutkitusti tulehdusta lievittävä vaikutus ja sen ollaan todettu olevan tehokas etenkin tulehduksellisten sairausten aiheuttamaan hiuslähtöön kuten alopeciaan. 

4. Parantaa hiusten tiheyttä ja paksuutta

Henkilöille jotka kärsivät hiusten ohenemisesta, punavalo tarjoaa lupauksen paksummista ja tuuheammista hiuksista. Punavalo tukee hiustupen ja follikkeleiden terveyttä, joita voi vaurioittaa moni eri asia kuten liiallinen hiusten käsittely, tulehdukselliset tilat, lääkkeet ja stressi. Säännöllisellä punavalon käytöllä asiakkaamme ovat todenneet tuuheammat ja paksummat hiukset jo ensimmäisen kuukauden aikana. 

5. Tukee ja pidentää hiusten kasvuvaihetta

Suurin osa hiuksista, noin 85% elää hiusten kasvuvaiheessa. Hiusten kasvuvaiheen pituuteen vaikuttaa moni asia kuten geneettiset ja hormonaalsiet tekijät, stressi, ikä, ravitsemus sekä päänahan olosuhteet. Hiusten kasvuvaihe kestää 2-7 vuotta. Punavalon ollaan tutkittu vaikuttavan kasvuvaiheen pituuteen tarjoten hiuksille enemmän aikaa kasvaa. 

 

Parhaat tulokset hiustenhoitoon saadaan pitkäkestoisella ja toistuvalla hoidolla. Punavaloa voidaan käyttää hiustenhoitoon monin eri tavoin, kuitenkin me Punavalo.comissa suosittelemme hiustenhoitoon suunniteltua hattua.

Koska hiustenlähtö on yksilöllistä ja sen takana voi olla moni syy - on suositeltavaa tutkituttaa hiustenlähdön syitä ammattilaisella ennen oman hoitomuodon valintaa.